Permanente make-up blogs

 

Heb je er ooit aan gedacht om permanente make-up te laten zetten? Ieder van ons wil er graag mooi wakker worden.

Een heldere blik, lippen om te zoenen en onberispelijke wenkbrauwen, zelfs op vakantie, in het water, onder alle omstandigheden is het een stuk makkelijker en je zelfvertrouwen krijgt er zeker een boost van

Voordat je echter een beslissing neemt over dit soort behandelingen moet je naast goede research naar de specialist ook weten hoe je je op een dergelijke behandeling kunt voorbereiden.

 

EEN WEEK VOOR DE BEHANDELING

Stop met zonnebaden, cosmetische behandelingen, voornamelijk exfoliëren (hierbij voorkeur zelfs een maand van tevoren) en irriterende behandelingen bijv. wax ontharen. Behandel het te behandelen gebied met een lichte, vochtinbrengende crème. Als de huid tijdens het genezingsproces vermoeid, geïrriteerd is, bijv. na zuren, zal deze minder pigment nodig hebben, en voor de linergist zelf (dit is de naam van een permanente make-up specialist) kan de behandeling moeilijker uit te voeren zijn en het effect ervan is anders dan verwacht. Bovendien moet ten minste een week voor de behandeling het innemen van medicijnen, zoals antibiotica, worden gestaakt. Als je lipmake-up wilt en je hebt de neiging om koortsblaasjes te krijgen, kun je je lichaam helpen met een antiviraal middel. Het minimaliseert het risico van een ongewenste verandering na pigmentatie. Het is echter op recept verkrijgbaar, dus raadpleeg jouw arts over het gebruik ervan.

 

DE DAG VOOR EN OP DE DAG VAN DE BEHANDELING

Stop met het drinken van koffie, thee en alcohol. Het is ook verboden om medicijnen zoals aspirine, etopyrine, enz. (bloedverdunners), niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en de bovengenoemde antibiotica te nemen. Bovendien mag je tijdens de procedure geen infectie of koorts hebben!


ONMIDDELLIJK DAARNA

Op dezelfde dag en bij voorkeur een dag of twee na de pigmentatie worden eventuele stimulerende middelen van de “dag ervoor”, koffie, alcohol etc. afgeraden.Daarnaast moet je lichamelijke inspanning mijden. Bezoeken aan het zwembad, de sauna of in de kou zitten, bijvoorbeeld winterskiën, moeten worden uitgesteld. De gebieden die aan pigmentatie onderhevig zijn, moeten zorgvuldig worden verzorgd, onthoud dat dit een type wond is. Daarom mogen ze niet worden aangeraakt met vuile handen, om de paar uur worden gewassen met een wattenstaafje, worden ingesmeerd met preparaten die het genezingsproces ondersteunen, bijv. Bephanten-zalf (als de specialist dit aanbeveelt in verband met de procedure). Er zijn ook gespecialiseerde preparaten voor de verzorging van permanente make-up en biologische tatoeages. In het geval van ooglidmake-up kunnen anti-allergische of anti-irritatiedruppels nuttig zijn. Bij het aanbrengen van pigmentlijnen kan de behandeling zelf lichte irritatie veroorzaken. Smeer de gepigmenteerde huid niet (!!!) met antibiotische preparaten, wat helaas een gangbare praktijk is vanwege slecht nieuws. Een dergelijke versnelling van het genezingsproces kan een averechts effect hebben, waardoor het pigment er zelfs helemaal uitloopt. En onder geen beding mag je aan de korstjes krabben en verwijderen! Goed gezette en verzorgde permanente make-up is een echte versiering en gemak, zeker voor vrouwen die niet veel tijd willen besteden aan het aanbrengen van make up. Maar zoals bij elke behandeling met verhoogde interferentie met de huid (zodat het een troost is en geen overlast) moet je je goed op voorbereiden 

Mislukte permanente wenkbrauwen make-up is de laatste jaren een probleem voor veel vrouwen.

Er kunnen veel redenen zijn voor het mislukken: verkeerde vorm en kleur, te diepe pigmentatie, slechte techniek, professionele incompetentie, slechte kwaliteit van apparatuur en kleurstoffen, asymmetrische vorm, make-up boven de wenkbrauw rand – dit zijn de meest voorkomende fouten bij make-up. Controleer in welke gevallen kan worden gecorrigeerd of dat het moet worden verwijderd.

 

TE DONKERE PMU WENKBRAUWEN, WAT NU?

Als blijkt dat de permanente make-up niet lichter wordt na het helingsproces, zoals de specialist je heeft verzekert, maak je dan geen zorgen. Misschien kan je make-up verbeterd worden. In sommige gevallen kan te donkere permanente make-up voor wenkbrauwen worden opgelicht met corrigerende pigmentatie, laser of remover.

 

HOE PERMANENTE WENKBRAUW MAKE-UP LICHTER TE MAKEN?

Een van de manieren om permanente wenkbrauwen lichter te maken, is de zogenaamde corrigerende pigmentatie, die bestaat uit het uitvoeren van een andere behandeling, maar dit keer met het gebruik van een veel lichtere kleurstof. Tijdens corrigerende pigmentatie kunt u de haarmethode gebruiken, die, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit het tekenen van dunne lijnen die het haar nabootsen. Hierdoor krijgen ze een nieuwe, betere en lichtere uitstraling.

 

LASERVERLICHTING OF REMOVER?

Er zijn 2 opties om pigment lichter maken of volledige verwijdering van permanente make-up:

 

LASER BEHANDELING

Het oplichten van de permanente make-up van wenkbrauwen met een laser is alleen mogelijk in de beste salons. Voordat u zich aanmeldt voor een afspraak, is het de moeite waard uit te zoeken of de salon beschikt over professionele apparatuur met het juiste vermogen en type golf – het is erg belangrijk dat de methode effectief is. Het laseren van permanente wenkbrauwmake-up omvat een reeks behandelingen waarbij een geconcentreerde laserstraal wordt gebruikt, waardoor het pigment geleidelijk wordt verbroken. Als gevolg hiervan kan het lichaam het zelf uitscheiden, wat op zijn beurt leidt tot een vermindering van de intense kleur. Wat bepaalt de effectiviteit van deze methode? Het blijkt dat – niet alleen op de kracht van het apparaat, maar ook op het type kleurstof, de diepte of de individuele reactie van de huid.

 

REMOVER BEHANDELING

Alleen ervaren en goed gekwalificeerde specialisten die de training met succes hebben afgerond, weten hoe ze deze kunnen gebruiken om de beste resultaten te behalen. De op de markt beschikbare preparaten zijn gebaseerd op zowel kunstmatige verbindingen als natuurlijke ingrediënten, maar hun werking is praktisch hetzelfde. Ze kunnen worden gebruikt om tot 20% van het pigment in één keer te verwijderen. Hoe werkt het? Na het aanbrengen van de remover, en dezelfde procedure als micropigmentatie, irriteren de stoffen die erin zitten de opperhuid zachtjes en veroorzaken ze korsten.

Dit is wanneer de te donkere kleurstof eruit wordt “geduwd”.